2 november 2020

De Beschermde Wieg en Het Babyhuis

Week van het leven


Vanaf 8 november start de Week van het Leven. De SGP wil aandacht geven aan het ongeboren kind. Dit nieuwe leven in de moederschoot is kwetsbaar, vaak gewenst maar soms ook niet gewenst.
In Nederland worden elk jaar 30.000 ongeboren kindjes uit de moederschoot gehaald omdat ze niet gewenst zijn. Dit kwetsbare leven wat geen stem heeft, wat niet kan schreeuwen maar wel een nieuw kindje in wording is, compleet afhankelijk is van de moeder, ouders of de cultuur waar wij zijn opgegroeid.
Zonder te willen oordelen over de moeders of ouders die onbedoeld zwanger zijn, willen we als SGP zo graag zien dat juist NIET wordt gekozen voor een abortus. Er zijn alternatieven die aan de moeders/ouders kunnen worden aangeboden, zodat het leven van het ongeboren kind beschermd is en kan blijven leven:

  • De Beschermde Wieg, dit is een kamertje waar de moeder/ouders de baby anoniem kunnen achterlaten. Is de moeder weg, dan komt de hulp voor de baby direct op gang. Het is mogelijk dat moeder en kind later weer worden herenigd
  • Het Babyhuis, dit is een opvanghuis voor moeder en kind. Moeders worden begeleid voor, tijdens en na de bevalling. Men helpt moeders inhoud te geven aan verzorging en opvoeding van hun kindje, biedt hulp bij financiële en andere problemen.

In Goes en Middelburg zijn al kamertjes van de Beschermde Wieg. Het is het streven van de SGP om dit ook in Vlissingen te realiseren.

Het Babyhuis bestaat al in Dordrecht, Leiden en Rotterdam. Het is het streven van de SGP om dit ook in Zeeland/Vlissingen te realiseren.

Het is nooit aan ons om te oordelen over moeders die onbedoeld zwanger worden en in hun wanhoop besluiten over te gaan tot een abortus.
Feit blijft wel: moeders die besloten hebben om voor een abortus te gaan (en soms ook vaders die erbij betrokken zijn) kampen dikwijls met psychische problemen. Het laat hen nooit meer los. Een kind kwijt raken.... dat vergeet je nooit meer! Dit weet je pas achteraf en is nooit meer terug te draaien….

Daarom is het belangrijk dat in de Week van het Leven bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de bescherming van het ongeboren kind en voor de (kwetsbare) moeders.

Telefoon Beschermde Wieg 0800 6005

Websites
Week van het Leven https://www.weekvanhetleven.nl/
Beschermde Wieg  https://www.beschermdewieg.nl/Beschermdewieg.html
Het Babyhuis https://het-babyhuis.nl/