10 november 2020

MOTIE Geen toegangssysteem met kentekenregistratie wel nieuwe turborotonde op de Sloeweg!

MOTIE – Geen aanschaf van een toegangssysteem met kentekenregistratie maar een nieuwe turborotonde op de Sloeweg!

De raad in vergadering bijeen op 11 en 12 november 2020

Overwegende dat:
• In paragraaf 3.4.2, pagina 22, beschreven wordt dat het nodig is om de binnenstad op een effectievere manier af te sluiten dan nu het geval is.
• Hiervoor de huidige handmatig afneembare palen vervangen worden door een elektronisch systeem met kentekenregistratie.
• Om dit te onderzoeken 40.000 euro wordt begroot en voor het vervangen van het systeem zelf 400.000 euro wordt begroot.
• We dat heel veel geld vinden en daarbij opmerken dat dit geld ook voor andere noodzakelijke verkeersmaatregelen gebruikt kan worden.

Vraagt het college om:
1) De huidige paaltjes nog één jaar langer met behulp van spierkracht uit te laten nemen en weer terug te laten plaatsen zoals dat nu ook gebeurd.
2) Dit bedrag te gebruiken voor het aanleggen van een turborotonde-met-drie-poten op het gevaarlijke punt Sloeweg – Weyevlietweg.
3) Werk met werk uit te voeren zodat het ZOAB op de Sloeweg én de turborotonde in één keer vervangen wordt en zo de veiligheid op deze doorgaande weg in één keer sterk verbetert!
4) (Overigens krijgt u daarbij ook nog eens 15.000 euro korting omdat de verkeersmaatregelen die u zou uitvoeren bij vervanging van het asfalt dan ook niet meer nodig zijn).

En gaat over tot de orde van de dag.

Fractie SGP
Lilian Janse
Cor Tromp

MOTIE Geen toegangssysteem met kentekenregistratie wel nieuwe turborotonde op de Sloeweg!

Met de zoekterm Weyevliet zijn gerelateerde berichten te vinden.