15 april 2024

Lilian 10 jaar in de gemeenteraad

Lilian 10 jaar in de gemeenteraadOp 27 maart was het 10 jaar geleden dat Lilian werd beëdigd als raadslid. De secretaresse van "Wees Getrouw" bracht haar een mooi boeket. Lilian was verrast, had  er zelf geen erg in gehad dat ze precies 10 jaar raadslid was. Ko, haar man, had er wél aan gedacht!  Dus was er achter haar rug om een gezellig koffiemomentje in huize Janse geregeld. Lilians ouders waren ook present!

Omroep Zeeland  interviewde haar en  besteedde er op 11 april uitgebreid aandacht aan.  Eerste vrouwelijke SGP-politicus viert 10-jarig jubileum:
'Ik was daarvoor behoorlijk anoniem'  https://bitly.ws/3hULy

Hierna enkele foto's uit de begintijd van Lilians politieke carrière.

Op stap met Ferdinand Koppejan, toen nog werkzaam bij de EO, in de  verkiezingstijd van 2013-2014. De vrouwelijke kandidaten Lilian Janse, Nellie van Dijk en Mariet van Klinken, resp. nummer 1, 9 en 7, op tournee.

De verkiezingsborden worden beplakt door Ko Janse en  Arjen Huissen, bestuurslid van "Wees Getrouw". Hier: Lekstraat in Oost-Souburg.

27 maart 2014: verkiezingen GR, een bloemetje voor de lijsttrekker ligt gereed.

Ja: we mochten meer dan voldoende stemmen voor  1 zetel binnen halen! 

De beëdiging op 27 maart 2014.
"Zo waarlijk helpe mij God almachtig."

Een handdruk mét zegenwens door voorzitter Kees de Landmeter.

Voor meer informatie zie 
https://vlissingen.sgp.nl/historie/eerstevrouwnamenssgp

Lilian fungeerde in haar politieke loopbaan ook een keer als burgemeester!

Hristijan Stevoski is donderdagavond 09-02-2923 voor een tweede periode van zestien weken geïnstalleerd als gemeenteraadslid in Vlissingen. Hij vervangt het zieke PvdA-raadslid Koen de Vries. 

 Waarnemend burgemeester Lilian Janse neemt Hristijan Stevoski de eed af als herbenoemd raadslid. (Berichtgeving in de PZC,)

Foto bovenaan en hieronder: tijdens een werkbezoek, samen met echtgenoot Ko, in het gebouw van het Europarlement in Brussel.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en tekst

Onder: tentoonstelling VISSERIJ IN NEDERLAND.
https://vlissingen.sgp.nl/actueel/nieuws/expositie-over-de-visserij-in-nl-in-het-europarlement