28 november 2017

Vragen over strooibeleid

Artikel 34-vragen over strooibeleid bij scholen

Geacht college,

Op 1 december begint de meteorologische winter met de kans op gladde wegen, straten, fietspaden en trottoirs. De Gemeente Vlissingen heeft een actief strooibeleid, waarbij de doorgaande wegen en fietspaden worden gestrooid. Echter, de straten waaraan basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs en middelbaar- en hoger broepsonderwijs staan, worden (meestal) niet gestrooid.

De SGP wil hierover de volgende vragen stellen:

  • 1. Waarom wordt op de meeste straten waaraan scholen staan, niet gestrooid?
  • 2. Is het college er zich van bewust dat sommige straten waar scholen aan staan, bij gladheid zeer gevaarlijk zijn om op te fietsen (bijvoorbeeld de Van Doornlaan in West-Souburg)?
  • 3. De SGP vindt het heel belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen en jeugd met de fiets naar school gaan en dat daarom zowel de doorgaande fietsroutes, maar ook de straten waar de scholen aan staan bij gladheid gestrooid dienen te worden. Deelt het college deze mening?
  • 4. Is het college het met de SGP eens dat men van de schoolleiding mag verwachten dat zij het schoolplein en de stoep bij het schoolhek met gratis beschikbaar strooizout zelf kunnen strooien, maar dat niet van hen verwacht mag worden dat ze de hele straat bij hun school zelf strooien maar dat dit de gemeente kan doen?
  • 5. De SGP vindt dat de gemeente een zorgplicht heeft voor haar inwoners, ook op het gebied van veiligheid in het verkeer en dat daarom de straten waar scholen aan staan, bij gladheid gestrooid dienen te worden. Is het college het met de SGP eens?
  • 6. Is het college bereid, voor de veiligheid van onze kinderen en jeugd, haar strooibeleid aan te passen en ook alle straten waar onze scholen aan staan bij gladheid te bestrooien?

Wij zien uw antwoorden op deze vragen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Lilian Janse-van der Weele
SGP

Op 1 december: beloond met BRONS door Ferdinand Koppejan, zie:
https://www.omroepzeeland.nl/media/47745/Ferdinands-Vragenuurtje-november