10 november 2020

Vragen bij evaluatie toeristische informatiepunten binnenstad

Vragen bij evaluatie toeristische informatiepunten binnenstadVlissingen, 9 november 2020

Artikel 34-vragen Evaluatie toeristische informatiepunten binnenstad Vlissingen

Geachte college,

Op eigen inititief van de ondernemers in de binnenstad, de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) is een pilot gestart om toeristische informatiepunten in te richten bij deze ondernemers. Volgens de ondernemers was deze pilot succesvol, maar men wacht in spanning op de evaluatie van deze pilot en zij willen graag weten waar zij aan toe zijn voordat het toeristenseizoen 2021 begint.
De VVD en SGP waarderen dit initiatief van deze ondernemers en begrijpen dat zij een succesvolle pilot willen voortzetten in een definitieve vorm.
Daarom hebben wij de volgende vragen?

  • 1. Op welke manieren heeft de Gemeente Vlissingen de pilot van toeristische informatiepunten bij ondernemers gefaciliteerd?
  • 2. Met welk bedrag heeft de Gemeente Vlissingen deze pilot ondersteund?
  • 3. Wanneer gaat de Gemeente Vlissingen, samen met de ondernemers en de VOC, deze pilot evalueren?
  • 4. Is welwillendheid bij de Gemeente Vlissingen aanwezig om, samen met de ondernemers en VOC, deze succesvolle pilot voort te zetten naar een definitieve vorm van toeristische informatiepunten in de binnenstad?
  • 5. Zo ja, op welke manier gaat de Gemeente Vlissingen inhoud geven aan deze welwillendheid (faciliterend, financieel)?
  • 6. Welke verbinding ziet de Gemeente Vlissingen tussen de toeristische informatiepunten bij de ondernemers in de binnenstad en het toeristisch informatiepunt in de bibliotheek, die (n.a.v. de aangenomen motie in de gemeenteraad) is gefinancierd vanuit het budget Toerisme?

Wij zien uw antwoorden op onze vragen tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Fractie VVD                                         Fractie SGP
Tamara Vork-Ritter                            Lilian Janse-van der Weele
Albert van der Giessen                     Cor Tromp

Met de zoekterm VVV zijn gerelateerde berichten terug te vinden.