14 maart 2018

Gebak voor de Vlissingse boa's

In het kader van de verkiezingscampagne heeft een afvaardiging de SGP dinsdagmiddag 13 maart de Vlissingse boa's in het zonnetje gezet. Lokatie: stadhuis.

Aanvankelijk werden we naar "De Boeg" verwezen maar daar kwam Willem Alewijnse, coördinator van het boa-team, ons ophalen. Hij bracht ons naar de comfortabele zaal waar de SGP-fractie meestal vergadert. Daar zaten al enkele boa’s op ons te wachten. Na een hartelijke begroeting sprak Lilian de groep toe.

De raad stelt het APV vast. En regels zijn er om ze te handhaven. Jullie zijn op straat zichtbaar als handhavers, bijvoorbeeld: toezien op parkeren, wildplassen, honden uitlaten, fietsen in wandelgebied enzovoorts. Daarbij krijgen jullie vaak een grote mond. Met weinig mensen moeten jullie veel taken uitvoeren. De SGP waardeert jullie werk. Jullie zijn de helden van de samenleving. Als steuntje in de rug bieden we jullie een gebakje bij de koffie aan.



Willem Alweijnse reageerde: als groep waarderen we dit gebaar zeer. Wij staan bekend als het "opgeheven vingertje" omdat het aanspreken van mensen zichtbaar is. Maar het ondersteunen, adviseren en het preventieve werk is onzichtbaar voor de burgers. De wijktafels zijn heel belangrijk voor informatie over een buurt.
We werken nauw samen met de politie.
Belangrijk is om naar buiten toe eenduidig beleid te tonen.

Tijdens het nuttigen van het vrolijke gebakje werd nagepraat over de ins en outs van het beroep van een boa.
Over het overschrijden van onze parkeertijd hoefden we ons hierbij geen zorgen te maken.....



Uit ons verkiezingsprogramma

Wij willen meer boa’s die de orde handhaven. Boa’s die boetes (op basis van de algemene plaatselijke verordeningen) uitdelen, kunnen zichzelf direct terugverdienen zodat dit niets kost en de veiligheid op straat verbetert. Het heeft geen zin om regels op te stellen als deze niet gehandhaafd worden.