18 september 2017

Gaybrapad Vlissingen

Gaybrapad Vlissingen 2017

Ook de SGP ontkent niet dat het gaybrapad fraai gekleurd is. Het idee ervan is door mensen bedacht.

God gaf na de zondvloed Zijn regenboog, als teken van Zijn belofte aan Noach, zijn gezin en daarna aan alle mensen en dieren op de wereld, dat Hij de wereld nooit meer door water zou laten vergaan. Deze regenboog laat God vaak aan de wolkenlucht verschijnen.
Voordat God de regenboog gaf, deed Hij de belofte dat Hij, ondanks de slechte ideeën in het hart van mensen, de aarde daarvoor niet zal straffen: “Voortaan zullen zaaiing en oogst, zomer en winter, hitte en koude en dag en nacht niet ophouden”. Dit alles is te lezen in Genesis 8 en 9, zie https://www.statenvertaling.net/bijbel/gene/8.html

Kort samengevat: God sluit met de mensen en de dieren een verbond. Als teken van dit “natuurverbond” geeft God de regenboog, zolang de aarde bestaat. Iedere keer als de regenboog verschijnt, zal God denken aan Zijn verbond. Dat betekent dat God zal doen wat Hij heeft beloofd. De mens kan op bepaalde momenten denken dat God Zijn belofte vergeten is. De regenboog maakt duidelijk dat dit niet zo is en is een hoopvol teken dat God voor Zijn schepping en schepselen zorg draagt en dit blijft doen.



De kleuren van de regenboog zijn voor de SGP dus geen symbool voor mensen uit de lhbt-groep. Zij zullen door de SGP in Vlissingen altijd als ieder ander bejegend worden, met alle vriendelijkheid, hulpvaardigheid en voorkomendheid die daarbij hoort. Nooit zal de SGP goedkeuren en accepteren dat geweld en discriminatie, in welke vorm dan ook, wordt gebruikt tegen mensen uit de lhbt-groep.

Het gaybrapad is voor de SGP gewoon een zebrapad, een veilige oversteekplaats voor de kwetsbare voetganger en oudere/gehandicapte mens met een gehandicaptenvoertuig.