14 februari 2019

Fysiek informatiepunt VVV behouden in Vlissingen

Artikel 34-vragen “Fysiek informatiepunt VVV behouden in Vlissingen”
Geacht college,
In oktober 2019 loopt het huurcontract van het pand in de Fonteyne, waar de VVV nu in is gevestigd, af. Van ondernemers in de binnenstad heeft de SGP vernomen dat er nog geen nieuws is over een nieuw of ander pand waar de VVV zich daarna kan vestigen. De SGP vindt het heel belangrijk dat een fysiek punt van de VVV aanwezig blijft in onze toeristische stad bij uitstek.

De SGP wil hierover de volgende vragen stellen:

  • 1. Heeft de VVV met de Gemeente Vlissingen contact opgenomen met het voornemen om een fysiek informatiepunt in te richten op een andere locatie in de Vlissingse binnenstad?
  • 2. Heeft de Gemeente Vlissingen met de VVV contact opgenomen met het voornemen om een fysiek informatiepunt te behouden in de Vlissingse binnenstad?
  • 3. Zijn er omtrent dit onderwerp ook gesprekken gaande met bijvoorbeeld het MuZEEum of de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC)?
  • 4. Vindt het college, met de SGP, dat het voor een toeristische stad als Vlissingen uitermate belangrijk is dat er een fysiek informatiepunt van de VVV in de stad aanwezig is en blijft, waar toeristen terecht kunnen voor allerlei informatie betreffende verblijf, een stadsplattegrond, toeristische wandel- en fietsroutes en informatie betreffende evenementen, enz.?
  • 5. De SGP vindt dat nu de handen uit de mouwen moeten om een fysiek informatiepunt van de VVV te behouden en dat niet kan worden gewacht op de nieuwe visie toerisme (2020), anders is de VVV mogelijk al vertrokken en wat weg is komt niet (snel) meer terug. Deelt het college deze mening?
  • 6. In Domburg en Goes heeft de VVV inspirerende belevingscentra ingericht. Is het college ervan op de hoogte of de VVV voornemens is ook zo’n belevingscentrum in te richten in Vlissingen?
  • 7. Is het huidige en toekomstige toeristische beleid erop gericht dat een fysiek informatiepunt c.q. een toeristisch belevingscentrum in de stad Vlissingen wordt behouden en/of gerealiseerd?
  • 8. Indien de Gemeente Vlissingen nog geen actie omtrent dit onderwerp heeft ondernomen, is zij voornemens dit op korte termijn te doen en een mogelijk vertrek van de VVV uit Vlissingen te voorkomen?

    Wij zien uw antwoorden op deze vragen tegemoet.
    Met vriendelijke groet,
    Fractie SGP
    Lilian Janse-van der Weele
    Cor Tromp

https://www.internetbode.nl/regio/vlissingen/algemeen/279173/sgp-wil-dat-er-een-vvv-vestiging-blijft-in-vlissingenhttps://www.internetbode.nl/regio/vlissingen/algemeen/279173/sgp-wil-dat-er-een-vvv-vestiging-blijft-in-vlissingen