30 april 2015

De Willem Ruysstraat

Bij de OUDE VERBANDKAMER vond de onthulling plaats. Eerst sprak burgemeester Letty  Demmers de belangstellenden toe. Ze legde uit hoe de naam tot stand gekomen is. Ongeveer 350 mensen hadden een naam voor de nieuwe ontsluitingsweg opgegeven. Er is gekozen voor "De Willem Ruysstraat". Inzender: Hein van Ameijden, directeur van Damen; een groot cadeau kon er, nu Vlissingen in financiële problemen zit, niet voor hem van af. Willem Ruys, kleinzoon van DE Willem Ruys, onthulde samen met wethouder John de Jonge het naambord. 
Het publiek werd uitgenodigd om de fraaie verbandkamer te bezichtigen en om een bezoek te brengen aan het prachtige hoofdkantoor van Damen. Hier staat onder meer een maquette van "De Willem Ruys" opgesteld. Ook werd geattendeerd op de informatiemarkt in de TIMMERFABRIEK die om 16.30 uur door  wethouder John de Jonge geopend werd. 
Men kon gratis een rit met de zonnetrein maken. Na afloop kon men zijn/haar auto ophlalen van de parkeerplaats, waar het vervoermiddel de eerste 3 uur gratis mag staan.  Zie het fotoverslag in het fotoalbum!

Hopelijk brengt de nieuwe ontsluitingsweg velen naar de binnenstad én zal de winkelleegstand terug gedrongen worden..