10 november 2020

Beantwoording vragen kosten streefbeeld Nollebos/Westduinpark

Beantwoording schriftelijke vragen artikel 34 Reglement van Orde namens VVD en SGP m.b.t. Streefbeeld Nollebos / Westduinpark Geachte mevrouw/heer, Naar aanleiding van de door uw fractie ingediende vragen ex artikel 34 RvO informeren wij u als volgt.
Uw inleiding
Naar aanleiding van het bericht “Inspraak integraal streefbeeld Nollebos/Westduinpark” d.d. 21 oktober hebben de VVD en SGP de volgende vragen:

  • Vraag 1 Wat zijn de totale kosten van het maken van het streefbeeld door Bureau Bosch & Slabbers?
    Ons antwoord
    De opdracht aan BoschSlabbers bedraagt € 45.900,-. Voor de laatste werksessie worden nog uren verrekend.
  • Vraag 2 Hoeveel draagt de Gemeente Vlissingen bij in deze kosten?
    Ons antwoord De provincie Zeeland draagt € 19.125,- bij. De overige kosten zijn voor de gemeente. 
  • Vraag 3 Uit welk budget wordt dit betaald?
    Ons antwoord De kosten worden gedekt uit het budget ‘Leefbaarheid (burgerparticipatie)’ (612302, 4399). Het budget is jaarlijks € 45.000,-. Dit budget is door de gemeenteraad in november 2018 beschikbaar gesteld voor de burgerparticipatieprocessen voor het streefbeeld Nollebos/ Westduinpark en de visie Arsenaalgebied. De eerste factuur van BoschSlabbers is geboekt op het budget stedenbouwkundige kosten.
  • Vraag 4 Wat zijn de totale kosten van het maken van de doorrekening met betrekking tot de investeringen en terugverdiensten voor de ondernemers in Nollebos en Westduinpark, uitgevoerd door Bureau Buiten uit Utrecht?Ons antwoord De kosten voor het rapport van bureau Buiten bedragen € 9.875,-. De gemeente betaalt deze kosten. Het betreft hier een doorrekening van de financiële haalbaarheid van de ruimtelijke kaders van het streefbeeld, in opdracht van de gemeente. Dit is geen doorrekening van ondernemersplannen. Daar zijn de ondernemers zelf verantwoordelijk voor. 
  • Vraag 5: Hoeveel draagt de Gemeente Vlissingen bij in deze kosten?
    Ons antwoord Zie het antwoord op vraag 4. V
  • Vraag 6 Uit welk budget wordt dit betaald?
    Ons antwoord Zie het antwoord op vraag 3. 

Wij gaan ervan uit u hiermee in voldoende mate te hebben ingelicht. Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Vlissingen,
de secretaris,                               de burgemeester,
mr. drs. ing. M. van Vliet            drs. A.R.B. van den Tillaar

Behandeld door M. de Vos

Beantwoording vragen kosten streefbeeld Nollebos-Westduinpark