10 juni 2021

Actuele vragen betreffende een skatepark

Actuele vragen betreffende een skatepark

Actuele vragen voor Commissie Ruimte d.d. 10 juni 2021

In De Bode (internetbode.nl) staat een artikel dat de Gemeente Middelburg om suggesties vraagt voor een nieuwe locatie voor een skatebaan, dit ter vervanging van Skatepark Wim in Veerse Poort.
Veel jongeren uit de Gemeente Vlissingen gaan, vaak per (BMX-)fiets, al dan niet met skateboard of step onder de arm of in fietskrat, naar dit skatepark.
Zij maken nauwelijks gebruik van de skatebaan in het Westduinpark omdat het ruwe asfalt daar “niet lekker rolt” en kan zorgen voor diepe schaafwonden bij vallen. Ook is de skatebaan daar te klein op drukke dagdelen, zodat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Zij zouden graag zien dat een nieuw skatepark wat meer centraal komt te liggen tussen Vlissingen en Middelburg. Sportpark Vrijburg vinden zij daarom een goede optie/locatie.. Daarom de volgende vragen:
1. Is het college bereid de samenwerking te zoeken met Gemeente Middelburg om gezamenlijk een mooi en groot skatepark te realiseren (samen met skaters, steppers, BMX’ers en andere betrokkenen) op Sportpark Vrijburg?
2. Zo ja, wat kan het college betekenen voor de kinderen en jongeren die deze sporten beoefenen, maar in Vlissingen niet de beschikking hebben over goed en veilig skatepark?
3. Zo nee, waarom niet?
4. Is er (mogelijk) al contact geweest met Middelburg om samen een mooi, uitdagend, groot, maar ook veilig skatepark in Sportpark Vrijburg te realiseren?
5. Ziet het college hier ook kansen dat de Vlissingse, Middelburgse en Veerse jeugd dan tegelijkertijd een ontmoetingsplek hebben?

Fractie SGP
Lilian Janse-van der Weele
Cor Tromp