8 januari 2018

Actie wethouder m.b.t. ENERGIECOACH

Uitslag onderzoek n.a.v. de motie “ENERGIECOACH”

Zie het gerelateerde bericht van 12 september 2017.

De motie Energiecoach is verworpen maar de wethouder, Josephine Elliott, deed wel de toezegging om het een en ander te onderzoeken.

Hierna het antwoord dat via de griffie bij Lilian en de andere raadsleden per mail binnen kwam.

Voor wat betreft het actiepunt Motie energiecoach; Onderzoek in Zeeuws verband en /of m.b.v. woningbouwcorporaties.

De mogelijkheid om energiecoaches in te zetten is voorgelegd aan de woningbouwcorporaties en de samenwerking onder het Zeeuws Energieakkoord. De corporaties bespreken het idee van energiecoaches met de huurdersorganisaties tijdens hun reguliere overlegmoment. Daarvan hebben wij nog geen terugkoppeling ontvangen, maar dit blijft onder de aandacht.

Er is geen mogelijkheid om het project vanuit de samenwerking onder het Zeeuws Energieakkoord op te pakken. Een andere Zeeuwse gemeente onderzoekt momenteel of zij een dergelijk project willen oppakken (omdat er nog geen bestuurlijke besluitvorming is, is de naam van de gemeente niet genoemd). Het is een mogelijkheid om samen met die gemeente op te trekken. Dit vraagt echter een behoorlijke capaciteit en middelen om de energiecoaches te betalen. De raad heeft daar op dit moment geen middelen beschikbaar voor gesteld.